علت دندان درد بعد از روکش دندان چیست؟

2,658

ممکن است بعد از روکش دندان بیماران علائمی را تجربه کنند. از جمله این مشکلات می‌توان به درد دندان روکش شده اشاره داشت که امکان دارد دندان درد، بلافاصله پس از قرار دادن روکش و یا ماه‌ها بعد از آن بروز کند. در ادامه به بررسی بیشتر علت درد دندان بعد از روکش خواهیم پرداخت.

اکثر کسانی که از روکش برای دندان خود استفاده می‌کنند، بر این باور هستند که دیگر دچار مشکلاتی مثل دندان درد نخواهند شد. ولی باید بگوییم که این تصور اشتباه بوده و امکان آسیب دیدن دندان روکش شده هم همچون سایر دندان‌های طبیعی وجود دارد. مواردی که بعد از روکش دندان ممکن است تجربه کنید شامل: دندان درد، تورم لثه، و حتی عفونت دندان روکش شده هستند.

درد دندان روکش شده می‌تواند در کوتاه مدت رخ دهد یا حتی چندین ماه یا چندین سال پس از رو کش دندان پس لازم است درباره این نوع دندان درد اطلاعات بیشتری داشته باشیم. با ما همراه باشید.

درد دندان بلافاصله بعد از روکش

درد دندان بلافاصله پس از نصب روکش دلایل مختلفی دارد؛ البته نگران نباشید زیرا بسته به دلایلی که شما این نوع دندان درد را تجربه می‌کنید راه‌های درمانی هم وجود دارد. ابتدا باید دلیل این مشکل مشخص شود سپس برای برطرف کردن درد دندان بعد از روکش اقدام کرد.

درد دندان بعد از تراش برای روکش

به لایه خارجی پوشش دندان مینای دندان گفته می‌شود که فاقد هرگونه سلول زنده و یا عصبی است. بر همین اساس نه رشد می‌کند و نه هیچ‌گاه دچار درد می‌شود. ولی در لایه زیرین مینا، عاج دندان قرار دارد که یک بافت فوق‌العاده حساس و سرشار از پایانه‌های عصبی است. این لایه تا چند روز پس از روکش دندان بسیار حساس می‌شود و تا این حساسیت برطرف گردد، مدتی طول خواهد کشید. از این رو علت درد دندان بعد از روکش تا چند روز طبیعی است. البته درد دندان تراشیده شده برای روکش قابل کنترل است.

تحریک شدن دندان از طریق چسب روکش دندان

برای چسباندن تاج دندان به دندان آماده شده نیاز به یک چسب مخصوص است. ماهیت این چسب اسیدی بوده که عاج را تحریک کرده و باعث درد دندان می‌شود. علت دیگر درد دندان بعد از روکش، این است که احتمالا مقداری از مولکول‌های موجود در چسب به داخل کانال‌های حساس عاجی وارد گردند و باعث تحریک آن شوند. معمولا این درد پس از چند ساعت بهبود می‌یابد. چرا که pH سیمان بعد از چند ساعت افزایش یافته و خنثی یا قلیایی می‌شود.

عکس تراش دندان برای روکش

علت درد دندان روکش شده بعد از چند روز

چنانچه بعد از گذشت چند روز از نصب روکش همچنان از درد رنج می‌برید، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. زیرا در چنین مواردی درد از بین نرفته و لازم است مورد بررسی قرار بگیرد. علت درد دندان بعد از روکش ممکن است یکی از موارد زیر باشد:

بلند بودن روکش دندان از دلایل درد دندان بعد از روکش

یکی از رایج‌ترین علل درد دندان روکش شده بعد از ۳ الی ۴ روز بلند بودن روکش است. به این خاطر که تاج دندان بلند است، هنگام جویدن تاج با فشار بالایی با دندان مجاور اصابت می‌کند. این فشار و نیروی وارده به دندان روکش شده بازگشته و منجر به ایجاد درد شدید در دندان و فک همچنین تیرکشیدن دندان زیر روکش می‌شود.

درد و حساسیت شدید دندان تراشیده شده

چنانچه دندانپزشک شما پیش از آنکه روکش را نصب کند، مقدار زیادی از ضخامت مینای دندان را تراشیده باشد، عاج یا دنتین را در معرض دید قرار خواهد داد. همین موضوع باعث می‌شود که پس از روکش درد و حساسیت شدیدی در دندان احساس کنید.

عدم تعادل بین دندان و روکش

درمان درد دندان بعد از تراشیدن

شاید باور این موضوع برایتان سخت باشد اما بهترین روش برای درمان درد دندان بعد از تراشیدن و نصب روکش، مسواک زدن به آرامی همان دندان است.

*به این شکل: با ملایمت و به آرامی دندان روکش شده را از سمت ریشه دندان به طرف تاج دندان مسواک بزنید. اگر روکش دندان در فکر بالا قرارار دارد از بالا به پایین و اگر در فک پایین است بالعکس این‌کار را انجام دهید.

روش بعدی برای کاهش حساسیت و درد بعد از تراشیدن دندان برای روکش استفاده از دارو‌های بدون نسخه درمان التهاب و درد مثل ژلوفن است. توجه داشته باشید بعضی داروها مثل استامینوفن فقط مسکن هستند؛ اما ژلوفن علاوه‌بر تسکین درد خاصیت ضد التهابی نیز دارد. برای نتیجه بهتر ژلوفن را راس ساعت مصرف کنید. به‌طور مثال بستگی به میزان درد هر ۸ ساعت یکبار یا هر ۱۲ ساعت. نکته‌کلیدی که باید به آن توجه کنید این‌ست که قبل از شروع درد دوز بعدی دارو استفاده شود. احتمالا بعد از ۳ روز اثری از درد باقی نخواهد ماند.

*توجه* در استفاده از داروهای خانگی زیاده روی نکنید.

برای دریافت مشاوره و دریافت سؤال بیشتر، با کلینیک تخصصی دندان‌پزشکی دکتر محمد نیک‌زاد تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱۲۲۰۸۱۹۰۲

علت درد دندان روکش شده پس از چند سال

ممکن است از روکش دندان شما چندین سال گذشته باشد اما به تازگی در همان دندان احساس درد می‌کنید و به هنگام خوردن مواد غذایی و جویدن دچار درد آزار دهنده می‌شوید. در ادامه دلایل درد دندان روکش شده بعد از چند سال و راه‌های درمان این نوع از دندان درد را بررسی می‌کنیم.

پوسیدگی ثانویه دندان

پوسیدگی ثانویه یا عود کننده رایج‌ترین علت درد دندان بعد از روکش پس از چند سال از درمان محسوب می‌گردد. پوسیدگی ثانویه در حاشیه تاج دندان ایجاد می‌شود. چرا که این بخش بیشتر آماده تشکیل و جمع شدن پلاک است. پلاک منجر به رشد باکتری‌ها و در نهایت پوسیدگی دندان می‌گردد. در صورتی که علت درد روکش پوسیدگی ثانویه باشد، به ترمیم دندان و روکش مجدد دندان نیاز خواهد داشت و در صورتی که پوسیدگی عمیق‌تر باشد، ممکن است به درمان ریشه دندان هم نیاز پیدا کند.

عفونت پری اپیکال

عفونت ریشه دندان که به آن عفونت پری اپیکال گفته می‌شود، از جمله اصلی‌ترین علت درد دندان بعد از روکش پس از گذشت چند سال‌ محسوب می‌گردد. علل پیدایش عفونت پری اپیکال که باعث احساس درد دندان روکش شده می‌شود، عبارتند از:

  • برداشته نشدن قسمت‌هایی از پالپ دندان هنگام درمان ریشه یا عصب کشی دندان
  • برداشت ناقص پالپ عفونتی در درمان پالپوتومی
  • عفونت در اثر پیشرفت پوسیدگی ثانویه

درصورتی که عفونت دندان زیر روکش با تجویز دارو قابل درمان نباشد؛ دندانپزشک برای تشخیص میزان آسیب دندان زیر روکش راهی به جز برداشتن روکش دندان ندارد. اگر بعد از برداشتن روکش، دندان قابل درمان باشد ترجیح دندانپزشکان حفظ دندان است و پس از درمان مجدد مراحل قالب‌گیری دندان برای روکش را انجام داده و یک روکش جدید روی دندان شما نصب خواهد شد.

اگر دندان زیر روکش به طور کامل از دست رفته باشد دندانپزشک مجبور به کشیدن ریشه دندان خواهد شد. در صورت از دست دادن دندان پزشک راه‌های جایگزینی دندان را با شما درمیان خواهد گذاشت و می‌توانید بهترین گزینه را نسبت به شرایط مالی و سلامتی خود انتخاب کنید.

مشکلات بعد از روکش دندان

ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش‌های جایگزین دندان از دست رفته است.

شکستگی تاج دندان

چنانچه روکش دندان در معرض فشار بیش از حد قرار بگیرد، احتمال شکستگی وجود خواهد داشت. ناگفته نماند که این احتمال در رابطه با روکش دندان سرامیکی نسبت به روکش دندان معمولی (pfm) بسیار بیشتر است. علت آن هم این است که روکش‌های سرامیکی بسیار شکننده هستند. این مورد که علت درد دندان بعد از روکش است، از طریق خود شخص هم قابل تشخیص بوده و عمدتا حین جویدن درد زیادی به دنبال دارد.

ساییده شدن روکش دندان

در یک بازه زمانی و یا حتی به خاطر عادات و رژیم‌های غذایی، سطح اکلوزال (سطح جونده دندان) دچار ساییدگی شده و از بین می‌رود. چنانچه روکش دندان دارای کیفیت خوبی نباشد و یا در اثر یک کار پرخطر دچار ساییدگی شده باشد، امکان آسیب دیدن آن زیاد خواهد بود و منجر به درد می‌شود. در صورتی که روکش دچار ساییدگی شده باشد، علت درد دندان بعد از روکش بوده و به خوبی حین جویدن احساس خواهد شد.

روکش دندان شکسنه

برای درد دندان روکش شده چه زمانی به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

  1. بعد از انجام روکش دندان درد طی ۳ روز نخست به صورت خود به خود کاهش می‌یابد. ولی در صورت بیشتر شدن این بازه زمانی باید دکتر دندانپزشک خود را در جریان قرار دهید.
  2. چنانچه درد دندان روکش شده پس از گذشت چند ماه یا چند سال همچنان ادامه داشت، بایستی حتما به دکتر دندانپزشک مراجعه کنید.
  3. در صورتی که علت درد دندان بعد از روکش را نمی‌دانید و به طور مداوم و مزمن ادامه‌دار است، حتما نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد.

راه‌های جلوگیری از درد دندان بعد از روکش

درد دندان بسیار آزاردهنده و غیرقابل تحمل است. بنابراین بهتر است پیش از آنکه به دندان درد مبتلا گردید، از پوسیدگی و سایر علل درد پیشگیری نمایید.

در ادامه راهکارهایی را که به‌ سلامت دندان روکش شده کمک می‌کند تا کمتر با دندان‌ درد مواجه گردید، بیان خواهیم کرد‌. این نکات به شرح زیر است:

  • نخستین اقدام توجه به نظافت فردی و بهداشت دهان و دندان است‌. استفاده سه مرتبه از مسواک در طول روز، کشیدن نخ دندان و استفاده از دهان‌شویه مناسب و باکیفیت تا حد بسیاری به حفظ سلامت دندان کمک خواهد کرد.
  • نخ دندان و دهان‌شویه فضاهای میانی دندان را تمیز کرده و باعث کاهش التهابات و خونریزی لثه می‌شود.
  • مراجعه مداوم و منظم به دندانپزشک از جمله بهترین و آسان‌ترین روش‌ها برای داشتن دندان‌های سالم است. مراجعه منظم به دندانپزشک موجب می‌گردد تا سلامت دندان‌های طبیعی و روکش شده مورد بررسی قرار بگیرد و علت درد دندان بعد از روکش خیلی سریع مشخص گردد.
  • در صورتی که روکش دندان دائمی دارید، توصیه می‌شود از جویدن خوراکی‌های و غذاهای سفت همچون ته‌دیگ یا یخ خودداری کنید تا طول عمر روکش شما بیشتر باشد و مانع از آسیب دندان شود.
  • عدم استفاده از نوشیدنی‌های گازدار و مواد غذایی شیرین هم در سلامت دندان و روکش دندان بسیار مؤثر است.
پوسیدگی شدید دندان

برای کاهش درد دندان روکش شده چه کاری انجام دهیم؟

مراجعه به دندان‌پزشک نخستین توصیه برای کاهش درد دندان روکش شده  است. ولی در صورت عدم دسترسی به دندان‌پزشک، می‌توان از درمان‌های موقت خانگی نیز بهره مند شد.  این درمان‌ها عبارت است از:

  1. اگر به براکسیسم یا دندان‌قروچه مبتلا هستید، جهت کاهش درد دندان روکش شده بایستی از نایت گارد استفاده نماید.
  2.  مصرف داروهای رفع استرس با تجویز پزشک می‌تواند دندان‌قروچه را از بین ببرد و درد را کاهش دهد.
  3. به هیچ وجه با وسایل نوک‌تیز به روکش دندان ضربه نزنید.
  4. به منظور کاهش درد یک حوله گرم و تمیز بر روی فک خود قرار دهید.
  5. مصرف مسکن‌ و آنتی‌بیوتیک‌ می‌تواند تا هنگام مراجعه به دندان‌پزشک درد را کاهش دهد.

در صورتی که این چهار روش درد دندان شما را کاهش ندهد، برای دریافت اطلاعات بیشتر و انجام معاینات لازم می‌توانید با مطب دکتر محمد نیکزاد در تماس باشید تا علت درد دندان بعد از روکش را بررسی کرده و برای درمان آن اقدام نماید.

برای دریافت مشاوره و دریافت سؤال بیشتر، با کلینیک تخصصی دندان‌پزشکی دکتر محمد نیک‌زاد تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱۲۲۰۸۱۹۰۲

ممکن است شما دوست داشته باشید
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.