دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت | درمان ایمپلنت لق

2,643

از دست دادن دندان می‌تواند یکی از بدترین اتفاقاتی باشد که برای یک شخص اتفاق می‌افتد. اگر شما هم از کسانی هستید که دندان خود را از دست داده‌اید و به دنبال روشی مناسب برای جایگزینی دندان از دست رفته هستید، می‌توانید به ایمپلنت دندانی فکر کنید.

ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش‌های جایگزینی دندان از دست رفته است. کاشت ایمپلنت از طریق ایجاد یک برش در لثه و و قرار دادن پیچ تیتانیومی که در نقش ریشه‌ی دندان است، در استخوان فک صورت می‌گیرد.

بعد از قرار گیری پیچ ایمپلنت درون استخوان فک، استخوان به دور آن رشد می‌کند و آن را محکم در جای خود نگه می‌دارد. هنگامی که استخوان به دور پیچ رشد کرد و ایمپلنت در جای خود حمایت شد، یک کراون و یا تاج بر روی پایه‌ی آن قرار می‌گیرد و دندان از دست رفته جایگزین می‌شود. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ایمپلنت دندانی در استحکام آن در جایگیری است.

گاهی پیچ ایمپلنت در جای خود محکم نیست. دلایل بسیاری برای شل شدن ایمپلنت وجود دارد که در این مقاله به بررسی دقیق آن‌ها می‌پردازیم. اگر می‌خواهید دلایل شل شدن ایمپلنت و نحوه درمان ایمپلنت لق خود را بدانید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

علائم و نشانه‌های پیچ ایمپلنت شل شده کدام‌اند؟

در صورتی که ایمپلنت دندان شما شل شود، علائم و نشانه‌هایی خواهد داشت که می‌توانید به مشکل پی‌ببرید. برخی از این نشانه‌ها در ادامه آورده شده اند.

  • دندان مصنوعی شما در جای خود لق می‌زند و شل است.
  • در محل ایمپلنت احساس درد می‌کنید.
  • خونریزی از لثه – این اتفاق در محل ایمپلنت می‌افتد.
  • رنگ محل اطراف ایمپلنت شروع به تغییر می‌کند.

تغییر رنگ و سیاه شدن لثه دلایل متعددی می‌تواند داشته باشد و پیشنهاد می‌کنیم با این عوامل در مقاله چه عواملی ممکن است باعث سیاه شدن لثه شوند؟ آشنا شوید.

علت شل شدن پیچ ایمپلنت

چگونه می‌توان شل شدن پیچ ایمپلنت را تشخیص داد؟

در صورتی که هر کدام از علائم بالا را داشتید، بالافاصله با دندان پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.  متخصص ایمپلنت دندان باید محل ایمپلنت را معاینه کند و دلیل شل شدن ریشه‌ی ایمپلنت را بررسی کند.

معمول‌ترین دلیل شل شدن ایمپلنت دندان

یکی از مهم‌ترین و معمول‌ترین دلایلی که سبب ایجاد ناراحتی و شل شدن پیچ ایمپلنت در دهان می‌شود، جوش نخوردن استخوان به دور پیچ تیتانیومی ایمپلنت است.

همان‌طور که گفته شد، هنگامی که طی جراحی کاشت ایمپلنت دندان پیچ تیتانیومی ایمپلنت درون استخوان فک قرار داده می‌شود، استخوان به دور آن رشد می‌کند و آن را حمایت می‌کند. گاهی ممکن است چنین اتفاقی رخ ندهد و بعد از مدتی، استخوان به دور پیچ ایمپلنت ایجاد نشود.

فرایند تشکیل و رشد استخوان به دور پیچ ایمپلنت استئواینتگریشن (استخوان سازی) نامیده می‌شود.

  • کسانی که از پیش استخوان کافی نداشتند، دچار این مشکل خواهند شد.
  •  افرادی‌که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند و یا درگیر شیمی درمانی و پرتودرمانی شده‌اند، در این فرایند (استخوان سازی) دچار مشکل خواهند شد.

از این رو پیچ ایمپلنت دندان دچار شل شدگی می‌شود. در این موقعیت، شل شدن یکی از علائم پس زدن ایمپلنت است و روش کاشت دندان شکست خورده است و باید خارج شود.

ایمپلنتایمپلنتعلت باز شدن پیچ ایمپلنت علت باز شدن پیچ ایمپلنت

بسیاری از بیماران متقاضی کاشت ایمپلنت دندان دوست دارند بدانند که آیا امکان تعویض یا برداشتن ایمپلنت وجود دارد؟

تعویض ایمپلنت

دلایل شل شدن پایه ایمپلنت (ابانتمنت)

از دلایل دیگری که ممکن است سبب شل شدن دندان جایگزین شده در دهان شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • شل شدن و لق شدن پایه یا اباتمنت

این مورد از ساده‌ترین دلایل شل شدن دندان در دهان است و می‌توان آن را به راحتی برطرف کرد. اباتمنت در واقع پایه‌ای است که پیچ ایمپلنت را به دندان مصنوعی که جایگزین دندان طبیعی است، متصل می‌کند. گاهی این پایه در جای خود محکم نیست و روکش دندان (کراون) بر روی آن لق می‌زند.

  • شل شدن روکش ایمپلنت دندان

دلیل دیگری که ممکن است سبب شل شدن دندان در دهان شود و احساس ناراحتی برای شما ایجاد کند، وارد کردن آسیب فیزیکی به کراون است.

در صورتی که در کراون شکستگی و یا آسیب دیگری ایجاد شده باشد، روکش ایمپلنت در دهان لق می‌زند و این مسئله می‌تواند به اباتمنت و یا پیچ آسیب برساند. بنابراین سعی کنید هرچه سریع‌تر آن را برطرف کنید. این مشکل نیز به سادگی با تعویض روکش دندان و یا ترمیم کراون برطرف می‌شود.

این موارد از مشکلات ساده و سطحی شل شدن دندان در دهان هستند. شل شدن پیچ ایمپلنت جدی‌تر از این موارد است و می‌تواند باعث مخاطرات دیگری شود. بنابراین نیازمند پیگیری سریع می‌باشد.

عفونت ایمپلنت دندان

برای دریافت مشاوره و دریافت سؤال بیشتر، با کلینیک تخصصی دندان‌پزشکی دکتر محمد نیک‌زاد تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱۲۲۰۸۱۹۰۲

دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت

عواملی که می‌تواند سبب شل شدن پیچ ایمپلنت شود، زیاد نیستند اما می‌توانند مشکلات جدی برای فرد ایجاد کنند.

عفونت

عفونت در محل ایمپلنت کاشته شده، پری ایمپلنتیتیس نامیده می‌شود که به معنی عفونت در محل و اطراف پیچ ایمپلنت است. در صورتی‌که در محل ایمپلنت میکروب‌ها شروع به رشد و تکثیر کنند، استحکام ایمپلنت دچار مشکل می‌شود و پیچ در دهان شل می‌شود.

علائم ایجاد عفونت در محل ایمپلنت

در صورتی که علائم زیر را داشته باشد، احتمال ابتلا به عفونت در محل ایمپلنت برای شما وجود دارد؛

  • درد در محل ایمپلنت: در صورتی که با زبان زدن و خوردن مواد غذایی به محل ایمپلنت احساس درد دارید، باید به عفونت محل ایمپلنت دندان شک کنید. این درد در ابتدا به شکل تندرنس (درد در صورت لمس) احساس می‌شود و گاهی نیز بدون لمس نیز وجود دارد.
  • خونریزی در محل ایمپلنت: گاهی در محل ایمپلنت کاشته شده، با زبان زدن و یا لمس هر چیزی در دهان، محل ایمپلنت شروع به خونریزی می‌کند. البته در روزهای اول بعد از انجام فرایند کاشت ایمپلنت، خونریزی طبیعی است.

همانطور که می‌دانید فرایند کاشت ایمپلنت نوعی جراحی محسوب می‌شود و ممکن است بیمار دچار عوارض متفاوتی مثل درد، تورم و حتی آبسه شود به همین منظور پیشنهاد می‌کنیم مقاله ورم صورت بعد از ایمپلنت چند روز طول می‌کشد؟ را مطالعه کنید.

  • تغییر رنگ لثه در محل کاشت ایمپلنت: اگر محل کاشت ایمپلنت دچار عفونت شود، معمولاً لثه در آن نقطه دچار تغییر رنگ می‌شود. لثه‌ی سالم به طور طبیعی صورتی است، اما در اثر رشد میکروب‌ها در محل کاشت ایمپلنت، ممکن است رنگ لثه به خاکستری تغییر پیدا کند.
  • بوی غیرطبیعی دهان: هنگامی که میکروب‌ها در محل ایمپلنت کلونیزه می‌شوند، بوی بدی از محل کاشت ایمپلنت ساتع می‌شود. این بوی نامطبوع به علت چرک‌ها و ترشحات میکروب‌ها است.
  • تب: کسی که دچار عفونت در محل کاشت ایمپلنت می‌شود، تب خواهد داشت. تب از اولین نشانه‌های عفونت و مبارزه‌ی بدن با میکروب‌ها است.
  • بی‌اشتهایی و بی‌حالی: اگر عفونت درمان نشده باقی بماند و به دندان‌پزشک مراجعه نکنید، دچار بی‌اشتهایی و بی‌حالی خواهید شد. این‌ها علائم عفونت هستند.
  • احساس گزگز در لثه و محل ایمپلنت: در صورت عفونت و آسیب به عصب ممکن است دچار گزگز و بی‌حسی در لثه شوید.
عفونت محل ایمپلنت

کاشت دندان به روش ایمپلنت چند مرحله دارد؟

مراحل ایمپلنت دندان

بیماری‌های التهابی لثه

گاهی فرد دچار بیماری‌های التهابی لثه می‌شود. این بیماری ایجاد خونریزی، درد و تورم می‌کند. در صورتی‌که لثه دچار مشکل شود، ممکن است به استخوان نیز آسیب برساند. بیماری‌های لثه از موارد بسیار مهم و مشکل ساز است. سلامت دندان‌ها به سلامت لثه و استخوان وابسته است.

اگر هر کدام از این موارد با مشکل مواجه شوند، در دراز مدت دیگری را مختل می‌کنند. در صورتی که بیماری التهابی لثه را درمان نکنید، به استخوان آسیب می‌رساند و باعث تحلیل و یا عفونت در استخوان و در نتیجه شل شدن پیچ ایمپلنت در محل خود شود.

ورم لثه بعد از ایمپلنت

چگونه از شل شدن پیچ ایمپلنت پیشگیری کنیم؟

مراقبت‌هایی بعد از ایمپلنت دندان وجود دارند که با انجام دادن آن‌ها می‌توانید از شل شدن پیچ ایمپلنت خود تا حد امکان پیشگیری کنید. هنگامی که ایمپلنت کاشته شده‌ی شما به خوبی به استخوان اتصال پیدا کرد و پایه و کراون بر روی آن قرار گرفت، باید نکاتی را رعایت کنید. برخی از این فعالیت‌ها عبارت‌اند از؛

  • یکی از این نکات، عدم مصرف مواد غذایی سخت و محکم است.

باید از جویدن اشیاء سخت مثل مداد با دندان‌ها خودداری کنید. همچنین از شکستن آجیل‌های سخت و محکم با دندان بپرهیزید. با اینکه ایمپلنت تا حد زیادی به دندان‌های طبیعی شما و استحکام آن‌ها شباهت دارد، اما باید از شکستن مواد غذایی سخت با این دندان به تازگی کاشته شده بپرهیزید.

  • یکی از مهم‌ترین فاکتورها در نگهداری از ایمپلنت، رعایت بهداشت فردی مناسب است.

توجه داشته باشید که بهداشت دهان و دندان در حفظ سلامت دندان ها، لثه‌ها و هر آنچه که برای زیبایی و یا درمان در دهان شما جای گرفته است، ضروری است. حداقل روزی دوبار مسواک بزنید و روزی یک بار نخ دندان بکشید. این موارد از رشد و تجمع میکروب‌ها جلوگیری می‌کند. بنابراین سلامت دندان‌های شما و پایداری ایمپلنت دندانی حفظ می‌شود.

  • به طور پیوسته به دندان‌پزشکی مراجعه کنید.

سالی دو بار مراجعه به دندان‌پزشکی از ضروریات است. حتی اگر بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت می‌کنید، باز هم ممکن است مشکلاتی در حال وقوع باشند که شما از آن ها بی‌خبر باشید. بنابراین معاینه‌ی یک متخصص دندان‌پزشکی و زیبائی در فاصله‌های زمانی ۶ ماهه می‌تواند معجزه آسا باشد و از پیش آمدن مشکلات جدی پیشگیری کند.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که ایمپلنت‌های دندانی از موفق‌ترین روش‌های جایگزینی دندان از دست رفته هستند. ۹۵% موفقیت در انواع روش‌های کاشت ایمپلنت دندان، آن را به یکی از بهترین انتخاب‌های جایگزینی دندان از دست رفته تبدیل کرده است. اما برای رسانیدن آن ۵% به صفر و یا نزدیک به صفر، لازم است نکات ذکر شده را رعایت کنید.

درمان شل شدن پیچ ایمپلنت

اگر ایمپلنت دندان پس بزند و دیگر نتوان از این روش برای جایگزین دندان از دست رفته استفاده کرد چه راهکارهایِ دیگری وجود داد؟

بهترین جایگزین ایمپلنت دندان

درمان ایمپلنت دندان شل شده

وقتی ایمپلنت در دهان شما لق می‌زند و احساس می‌کنید که دندان مصنوعی شل شده است، باید به دندان‌پزشکی مراجعه کنید. دندان‌پزشک در ابتدا به خوبی شما را معاینه می‌کند و در خواست رادیوگرافی و تصاویر لازم را می کند. بعد از تشخیص دلیل شل شدن پیچ ایمپلنت، به درمان آن می‌پردازد.

درمان‌های معمولی که برای ایمپلنت شل شده ارائه می شود می‌تواند شامل مواردی باشد که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم.

  • اولین و ابتدایی‌ترین قدمی که برای درمان ایمپلنت شل شده برداشته می‌شود، خارج کردن پیچ ایمپلنت و پایه و دندان متصل به آن است.

این کار به منظور جلوگیری از آسیب بیشتر رسیدن به بافت‌های مجاور محل کاشت ایمپلنت است. در این مورد به هیچ عنوان نباید درمان‌های انتظاری را به کار برد. در واقع برای رفع این مشکل دندان‌پزشک “صبر نمی‌کند تا ببیند اوضاع ایمپلنت چه طور پیش خواهد رفت”.

  • خارج کردن ایمپلنت و درجه‌ی سختی این فرایند بستگی به میزان شل شدن پیچ ایمپلنت دارد. همچنین این که به چه علتی ایمپلنت شل شده است، در نحوه‌ی خارج کردن آن موثر است.
  • بعد از خارج کردن ایمپلنت برای رفع درد بیمار داروهای مسکن تجویز می‌شوند. اگر درد قابل تحمل باشد، مسکن‌های بدون نیاز به نسخه توصیه می‌شوند.
  • توضیحات لازم درباره‌ی علت خارج کردن ایمپلنت و روند درمان به ایشان داده می‌شود. همچنین دلیل شکست فرایند کاشت ایمپلنت به طور کامل به بیمار توضیح داده می‌شود.
  • برنامه‌ی درمانی مجددی برای بیمار تعیین می‌شود تا ایمپلنت جدید کاشته شود و موارد لازم برای افزایش درصد موفقیت کاشت ایمپلنت بعدی رعایت می‌شوند. مثلا اگر نیاز به پیوند استخوان فک قبل از کاشت ایمپلنت جدید باشد، به بیمار توضیح داده می‌شود.
  • گاهی ممکن است دندان پزشک شما را به پزشکان دیگری ارجاع دهد تا عوامل ایجاد کننده‌ی شکست ایمپلنت برطرف شوند.

ایمپلنت روشی است که معمولاً شکست در آن بسیار کم است. شکست ایمپلنت بیشتر برای کسانی اتفاق می‌افتد که کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت نبوده‌اند. این افراد ممکن است دارای شرایط زیر باشند؛

  • بهداشت دهان و دندان خوبی ندارند.
  • استخوان فک کافی برای کاشت ایمپلنت ندارند و از پیوند استخوان نیز برای آن‌ها استفاده نشده است.
  • افرادی که درگیر بیماری‌هایی چون دیابت، سرطان و بیماری‌های خودایمنی هستند.
  • کسانی که تحت درمان با شیمی درمانی و یا پرتودرمانی قرار گرفته‌اند.
  • کسانی که داروهای تضعیف کننده‌ی سیستم ایمنی مصرف می‌کنند.

برای دریافت مشاوره و دریافت سؤال بیشتر، با کلینیک تخصصی دندان‌پزشکی دکتر محمد نیک‌زاد تماس حاصل فرمایید.

۰۲۱۲۲۰۸۱۹۰۲

ممکن است شما دوست داشته باشید
نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.