
جوش خوردن ایمپلنت دندان در کمترین زمان را تجربه کنید
میتوان به قطعیت گفت که اکثر افرادی که با چالشهای مرتبط روبهرو هستند، این نام را شنیدهاند. ایمپلنت دندان جزو پیچیدهترین و زمانبرترین روندهای دندانپزشکی است که عوامل متعددی بر چگونگی روند بهبودی پس از آن نقش دارند.
شاید روند نصب ایمپلنت دندانی روندی طولانی محسوب نشود اما روند بهبودی و تکمیل آن نسبت به دیگر روشهایی که در دندانپزشکی استفاده میشود، روندی تقریباً طولانی بهحساب میآید.
در اینجا این سؤال به وجود میآید که دقیقاً چه مدت زمانی برای بهبود و تکمیل روند ایمپلنت دندان نیاز است؟ در جواب این سؤال باید گفت که این مدتزمان بسته به شرایط هر شخص و نوع ایمپلنت او کاملاً متغیر است.
اما نباید فراموش کرد که هر فرد میتواند با درنظرگرفتن چند نکته روند بهبودی و جوش خوردن ایمپلنت دندانی خود را به حداقل برساند. برای این که این مسائل را به بهترین شکل بررسی کنیم، بهتر است روند دریافت ایمپلنت دندان را به طور خلاصه از ابتدا مرور کنیم.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که با چالشهای مرتبط مواجه هستید، تا انتها با ما همراه باشید.
ایمپلنت دندان چیست؟
اگر شما هم به هر دلیلی یک و یا چند دندان خود را از دست داده باشید، نام ایمپلنت دندان را شنیدهاید. به طور ساده میتوان ایمپلنت را ریشهای برای دندان مصنوعی جایگزین فرد در نظر گرفت. این نکته بدین معنی است که بعد از قرار گرفتن ایمپلنت درون لثه فرد، دندان مصنوعی بر روی آن نصب میشود و این ایمپلنت وظیفه پشتیبانی و حمایت از این دندان را بر عهده دارد.
حال ایمپلنت برای اینکه بتواند از دندان جایگزین به صورت کامل پشتیبانی کند نیاز دارد که با استخوان فک شخص پیوندی مناسب برقرار کند. برای اینکه این پیوند با بهترین شرایط ممکن شکل بگیرد، عوامل متعددی باید در نظر گرفته شود که چه در کوتاهمدت و چه در بلندمدت این موضوع با خطر مواجه نشود.
در واقع میتوان به این صورت نتیجهگیری کرد که ادغام استخوانی ایمپلنت دندان با استخوان فک مهمترین شاخصهای است که در موفقیتآمیز بودن دریافت ایمپلنت تأثیرگذار است. برای بررسی بیشتر این موضوع، ابتدا روند دریافت و نصب ایمپلنت دندان را مرور خواهیم کرد.

روند دریافت ایمپلنت دندان
ابتداییترین قدم برای دریافت ایمپلنت دندان، بررسی دقیق وضعیت دندان ها، لثه و استخوان فک شخص است. به این منظور احتمالاً شما باید برای دندانپزشک خود عکس ایکس ری و یا سیتیاسکن تهیه کنید، تا شرایط دندان و استخوان فک شما به دقت بررسی شود.
در اینجا دندانپزشک شما میزان ضخامت استخوان فک و جنس استخوان فک را بررسی کرده و اطمینان حاصل میکند که استخوان فک شما شرایط دریافت ایمپلنت را دارد. در این مرحله اگر استخوان فک شرایط مناسبی را نداشته باشد، ممکن است به شما پیوند استخوانی قبل از کاشت ایمپلنت دندان پیشنهاد شود که در ادامه بیشتر آن را بررسی خواهیم کرد.
یکی دیگر از مواردی که در این مرحله باید بررسی شود، وضعیت سلامت لثه شخص است. لثه شما برای دریافت موفقیتآمیز ایمپلنت دندان باید عاری از هر نوع بیماری باشد. درصورتیکه لثه شخص این شرایط را نداشته باشد، دندانپزشک به درمان لثه فرد موردنظر اقدام خواهد کرد.
حال اگر شخص تمام شرایط لازم را برای دریافت ایمپلنت داشته باشد، برنامه جراحی به او اعلام خواهد شد و جراح مراحل این روند را با او مرور خواهد کرد. در ذیل این مراحل را بهصورت میانی نام خواهیم برد.
- در قدم اول جراح از بیحسکننده موضعی برای به حداقل رساندن درد در طول روند، استفاده خواهد کرد. در موارد خاصی ممکن است جراح از بیهوشی کامل استفاده کند که در این صورت این موضوع از ابتدا با شخص در میان گذاشته خواهد شد.
- جراح یک شکاف در لثه ایجاد میکند تا استخوان فک که در زیر لثه قرار گرفته است، نمایان شود.
- پس از شکافتن لثه، جراح یک سوراخ در استخوان فک فرد حفر میکند تا ایمپلنت را در آن قرار دهد.
- بعد از قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک، جراح شکاف ایجاد شده در لثه را بخیه زده و میبندد.
فارغ از این که شما از چه نوع ایمپلنتی استفاده کردهاید، باید انتظار میزانی از ناراحتی را بعد از اتمام روند جراحی داشته باشید. این ناراحتی میتواند شامل مواردی همچون ورم و یا درد بعد از جراحی کاشت ایمپلنت باشد که ممکن است چند روز ادامه پیدا کنند. در اکثر موارد افراد پس از گذشت یک روز از اتمام جراحی به زندگی طبیعی خود بازگردند.
برای دریافت مشاوره و دریافت سؤال بیشتر، با کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر محمد نیکزاد تماس حاصل فرمایید.

ادغام استخوانی (جوش خوردن)
از این مرحله میتوان بهعنوان مهمترین مرحله در روند بهبود افراد بعد از دریافت ایمپلنت دندانی نام برد. پس از این که ایمپلنت در استخوان فک فرد قرار گرفت، باید این ایمپلنت با استخوان فک پیوند برقرار کرده و ادغام پیدا کند.
اهمیت این موضوع که استخوان فک شخص برای دریافت ایمپلنت باید شرایط مناسبی داشته باشد، در این مرحله نمایان میشود. از آن جایی که ایمپلنت تکیهگاه دندان جایگزین خواهد بود، باید تحمل تمام فشاری که بر روی دندان وارد میشود را داشته باشد و بتواند از آن پشتیبانی کند.
برای تحقق این امر ایمپلنت باید با استخوان فک پیوند ایجاد کند تا استخوان فک قابلیت پشتیبانی از آن را داشته باشد. به این منظور باید میزان کافی از استخوان، ایمپلنت را احاطه کرده باشد. هدف از پیوند استخوان در افرادی که استخوان فک مناسبی ندارند، ایجاد استخوان کافی برای احاطه ایمپلنت است تا ادغام استخوانی پس از دریافت ایمپلنت آنها با خطر مواجه نشود.
روند پیوند استخوان به این صورت است که قبل از شروع روند دریافت ایمپلنت، جراح با بازکردن لثه با ایجاد شکاف، یا با استفاده از استخوان قسمت دیگری از شخص و یا با استخوان مصنوعی، به تقویت کردن استخوان فک نقطه موردنظر اقدام میکند.
پس از این که پیوند استخوان دندان با موفقیت به نتیجه رسید، روند دریافت ایمپلنت آغاز خواهد شد. روند ادغام استخوانی بعد از قرارگرفتن ایمپلنت در استخوان فک به طور متوسط بین ۲ تا ۶ ماه زمان خواهد برد.
البته ممکن است در بعضی از اشخاص این روند زمانبرتر شود که در صورت تحتنظر دندانپزشک بودن، جای نگرانی نخواهد بود. بااینوجود که این زمان برای هر شخص کاملاً متفاوت است در ادامه سعی میکنیم عوامل تأثیرگذار بر آن را بررسی کنیم.
درباره هیلینگ ایمپلنت بدانید.
عوامل مؤثر در زمان جوش خوردن ایمپلنت
در تعیین این که جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک به چه میزانی زمان نیاز دارد، عواملی مؤثر هستند که با اطلاع داشتن از آنها میتوانید کوتاهترین زمان جوش خوردن ایمپلنت را تجربه کنید.
سطح ایمپلنت
جنس ایمپلنت و سطح آن در نوع واکنشی که بدن نسبت به آن نشان خواهد داد، مؤثر است. اگر سطح ایمپلنت در زمان قرار گرفتن در استخوان فک به پروتئینی که در خون فرد وجود دارد، آغشته باشد، بدن ایمپلنت را بهعنوان یک شیء خارجی شناسایی نمیکند و این موضوع میتواند به کوتاهتر شدن ادغام استخوانی بینجامد.

حجم استخوان
میزان استخوانی که ایمپلنت را احاطه کرده است، به طور مستقیم در مدتزمان ادغام استخوانی و جوش خوردن تأثیرگذار خواهد بود. به این منظور اگر حجم استخوان فک شما ناکافی است، حتماً پیوند استخوان را مدنظر خود داشته باشید.
کیفیت استخوان
هر چه چگالی استخوان فک شخص بیشتر باشد، ایمپلنت میتواند پایداری بیشتری داشته باشد و در نتیجه مدتزمان کوتاهتری را برای ادغام استخوانی تجربه کند.
ارزیابی و برنامهریزی
اهمیت انتخاب دندانپزشک و جراح در اینجا بیش از پیش نشان داده خواهد شد. این نکته یکی از مهمترین عواملی است که میتواند در مدتزمان ادغام استخوانی و جوش خوردن ایمپلنت شخص تأثیرگذار باشد. طبق تحقیقات هر چه ارزیابی دقیقتری از وضعیت فردی که به ایمپلنت نیاز دارد صورت بگیرد، روند دریافت ایمپلنت او موفقتر و سریعتر خواهد بود.
نوع و ابعاد ایمپلنتی که برای هر شخص مورداستفاده قرار میگیرد، کاملاً متغیر است و هر چه مدل و سایز ایمپلنت با دقت بیشتری مورد انتخاب قرار بگیرد، روند بهبودی و عملکرد بهتری مورد انتظار خواهد بود.
دیگر نکتهای که در اینجا اهمیت بسیاری دارد، مهارت جراح است. هر چه ایمپلنت با مهارت بیشتری در استخوان فک قرار بگیرد، شخص دریافتکننده روند ادغام استخوانی کوتاهتری را تجربه خواهد کرد.
مصرف دخانیات و الکل
مصرف دخانیات میزان و تمرکز جریان خونی که توسط مویرگها به نقطه موردنظر منتقل میشوند را کاهش میدهد که این امر به طولانیتر شدن روند ادغام استخوانی میانجامد. مصرف دخانیات و الکل روند بهبود بافتهای نرم را به تعویق انداخته و شانس ایجاد عفونت را افزایش میدهند.
سیستم دفاعی بدن
سیستم دفاعی بدن هر شخص نقش مهمی را در روند بهبودی ایفا میکند. بهعنوانمثال اگر شما به دیابت مبتلا باشید، سیستم دفاعی تحت خطری دارید و اگر شرایط بیماری خود را تحت کنترل نداشته باشید روند بهبودی و حتی موفقیتآمیز بودن آن مورد تهدید قرار خواهد گرفت.
اگر به بیماریهای زمینهای مرتبط مبتلا هستید بهتر است قبل از شروع روند دریافت ایمپلنت دندان، پس از مشورت با متخصصین، شرایط بیماری خود را تحت کنترل کامل قرار دهید.
رعایت بهداشت دهان و دندان
استفاده از مسواک، نخ دندان و دهانشویه ضدباکتری، روند بهبودی شما را سرعت بخشیده و شانس موفقیتآمیز بودن نتیجه را افزایش خواهند داد.

نصب تکیهگاه (abutment)
Abutment و یا تکیهگاه در واقع واسطهای است که در بین ایمپلنت و دندان مصنوعی قرار میگیرد و این دو را به یکدیگر متصل میکند. این تکیهگاه احتمالاً در یک مرحله جداگانه روی ایمپلنت شخص قرار خواهد گرفت.
نصب دندان
زمانی که روند بهبودی کامل شود، دندان جایگزین باید در جای خود قرار بگیرد. در این مرحله دندانپزشک از نقطه مدنظر قالب گیری ایمپلنت می کند و آن را برای ساخت دندان به لابراتوار ارسال خواهد کرد.
پس از ساخت دندان، بعد از قراردادن آن بر روی ایمپلنت، دندانپزشک از این موضوع اطمینان حاصل خواهد کرد که شخص احساس راحتی کامل با دندان خود داشته باشد و بههیچعنوان دندان جایگزین برای شخص آزاردهنده نباشد. این دندان جایگزین ظاهری کاملاً طبیعی خواهد داشت و با دندانهای شما هماهنگ خواهد بود.
اگر بعد از نصب دندان با موارد زیر روبهرو شدید، دندانپزشک خود را مطلع کنید.
- ناراحتی ممتد
- خون ریزی
- ورم
- درد شدید
- گاز زدن نامساوی
مطمئن شوید که بهصورت منظم برای معاینه به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
اشخاص باید در هر مرحله از روند دریافت ایمپلنت دندان نکاتی را مدنظر خود داشته باشند تا با رعایت این نکات در نهایت بهترین نتیجه را به دست بیاورند. مهمترین عواملی که دراینبین تأثیرگذار هستند، رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان و معاینه منظم توسط دندانپزشک است. این دو را فراموش نکنید.
یکی از چالشهایی که روزانه افراد زیادی با آن روبهرو میشوند، ازدستدادن دندان است. ازدستدادن دندان میتواند ریشههای کاملاً متفاوتی داشته باشد. عواملی که میتوانند به ازدستدادن دندان یک شخص بیانجامد طیف گستردهای را در برمیگیرند.
این طیف میتواند شامل ازدستدادن دندان بر اثر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، ابتلا به بیماری پریودنتینت و یا بروز حادثه باشد. اهمیت این عوامل در نقطهای بیش از پیش میشود که راهحلهای مواجهه با ازدستدادن دندان و یا دندانها بسته به ریشه بروز آن میتواند کاملاً متفاوت باشد.
به طور مثال اگر بیماری لثه فرد منجر به ازدستدادن دندان او شده باشد، این فرد نیاز دارد قبل از اقدام برای انتخاب یکی از روشهای جایگزین دندان خود، به درمان بیماری لثه خود بپردازد. پس بهتر است هر شخص علت ازدستدادن دندان خود را بهدقت ریشهیابی کند تا از بروز مشکلات احتمالی بعدی جلوگیری کند.
برای شما روزهایی پر از لبخند و سلامتی را آرزومندیم.
برای دریافت مشاوره و دریافت سؤال بیشتر، با کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر محمد نیکزاد تماس حاصل فرمایید.
منبع: adamsperio